Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Et billede siger mere end tusinde ord. Det lyder banalt, men det er ikke desto mindre sandt. Og i disse tider, hvor rigtig mange danskere har deres billeder liggende på deres smartphone, er de faktisk mere sårbare end de tror.

Mange tænker, at deres billeder ligger sikkert på mobiltelefonen. Men få tænker over, hvad der sker med billederne, når mobiltelefonen bryder sammen, når en person med lidt for lange fingre nupper den,eller  hvad med når den ryger i toiletkummen? Ja, så gælder det om at huske efter, for minderne på telefonen er væk. Den gode firmajulefrokost, børnefødselsdage, bryllupsbillederne og så videre… Væk er de, og de kan ikke findes igen.

Med mindre man selvfølgelig er sikret godt og grundigt, og det er faktisk nemmere end de fleste tror. Samtlige producenter af telefoner tilbyder at du kan installere programmer på din telefon, som aktivt deler din billeder op i skyen.

Hvad er skyen?

Man hører tit tale om, at man kan gemme ting i skyen, og her er der naturligvis ikke tale om faktisk skyer, men det som kaldes cloud computers. Det betyder i bund og grund, at du gemmer dine billeder ude på internettet, og de fordeles flere steder, så de aldrig kan gå tabt. Det er smart, sikkert og du mister aldrig dine billeder.

Har du en iPhone? Sådan sikrer du dig

Iphones laves af Apple, og Apple er kendt for at levere løsninger af meget høj kvalitet. Således kan du også roligt bruge Apples eget iCloud, som er din personlige sky til dine billeder, noter, din kalender og så videre. Det er smart, og det koster kun 9 kr. per måned.

Har du en Android-telefon? Sådan gør du

Mange af os render rundt med en android telefon i lommen. Android er verdens største mobile styresystem, og der findes et meget stort udvalg af backupservices. Hos dinsmartphone.dk vil vi dog anbefale, at du bruger DropBox, som virkelig er smart. Når du tager et billede med din telefon, sendes det automatisk op i din personlig sky. Prisen er på 70 kr per måned, men så kan du også roligt gemme ALT deroppe, da man får en hel terrabyte at arbejde med.

Så nu er det bare med at komme i gang. De billeder og minder skal sikres, og opskriften er ovenfor.