cleaning-washing-cleanup

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Den teknologiske udvikling er i fuld fart, og der har aldrig været så mange og så billige elektronike produkter på markedet pt. Mange af produkterne er med til at gøre vores hverdag nemmere, men det har også sine konsekvenser. I takt med den elektroniske udvikling, er der også flere arbejdsopgaver som overtages af robotter. Vi har i de seneste par år for alvor set hvordan robotplæneklipperen er rykket ind i den enkelte danskers hjem, og lige så robotstøvsugeren. Vi kan ikke komme uden om at robotter og computere ofte kan klare arbejdet både hurtigere og billigere end de fleste mennesker.

Robotter i hjemmet

Tilbage omkring år 2010 så vi så småt robotstøvsugeren kom frem på hylderne i elektronikmarkeder, og har efterhånden været her i et stykke tid nu. Senere hen er robotgulvaskeren kommet til, hvilket betyder at hele ens hus nu kan blive rengjort af robotter. De hører for det meste til i private hjem, hvor de et par gangen om uge tager en tur rundt i hjemmet. Begge maskiner kan styres via apps på smartphonen, og man har nemt og enkelt et overbliver over hvor når de forskellige robotter har kørt, og hvornår de er færdige. Mange robotter programmeres til at arbejde, når familien er ude af døren.

Både robotgulvaskeren og robotstøvsugeren er produkter som på en eller anden måde overtager rengøringen i danskernes hjem. Før i tiden var det meget normalt at have professionel rengøringshjælp i hjemmet, men her er robotterne for alvor kommet ind i billedet.

Rengøringen i virksomheder kan endnu ikke klares af robotter.

Der findes større udgaver af både robotgulvaskeren og robotstøvsugeren, men det er endnu ikke helt nok til at kunne erstatte rengøringen i en virksomhed. Der skal stadig individer til at gøre vinduer rent, tørre bordoverflader og smide skrald ud. Dette er endnu så kompliceret, at der ikke produceres maskiner eller robotter med dette formål. Derfor kan du med fordel bestille professionelt erhvervsrengøring her.