Flere virksomheder vælger at få udviklet en app

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Læser du med her, er der en god sandsynlighed for, at du elsker din smartphone. Det forstår vi godt, vi elsker også vores. Det kan være svært at undvære den, og vi bruger den hele tiden, selvom vi godt ved at det nok har taget en smule overhånd. Der er dog et sted, hvor man ikke skal bruge den, og det er når man kører bil. Det kan være fristende hvis det er ens musikafspiller, eller hvis man lige skal finde vej ved hjælp af GPS’en.

Det er dog utrolig farligt at fjerne sin fokus fra vejen, og ned på den lille skærm. Det kan derfor også kun på det allerkraftigste anbefales, at du holder dig langt fra at bruge den, mens du kører bil. Hvis ikke din samvittighed er nok til at holde dig fra at bruge den, så er der nu kommet endnu en god grund. Det er nemlig fra september måned (2019) blevet bestemt, at det udover bøden også giver et klip i kørekortet, hvis man benytter sig af mobiltelefon under kørsel.

Det koster altså nu 1500 kroner, plus et klip i kørekortet plus 500 kroner i bøde til offerfonden. Dette er standard for alle forseelser, der giver et klip i kørekortet. Bliver du taget tre gange i dette, skal du altså tage dit kørekort igen. Din smartphone skal med andre ord ikke i nærheden af dine hænder, når du er i bilen.

En ting som der måske ikke er helt så mange der er klar over, er at dette også dækker over  brugen af et smartwatch og generelt alt der kan opereres. Det er altså principielt også ulovligt at bruge eksempelvis en lommeregner, og det kan give et klip i kørekort.