Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der er naturligvis nogen, der er vilde med at gøre rent, men for langt de fleste er der nok ikke den store tvivl om, at det er en sur pligt, der skal overstås, og hvis man kunne blive fri, ville de fleste nok gerne være dette. 

Med robotstøvsugere er vi kommet et lille skridt nærmere, at kunne automatisere at få rengjort vores hjem, uden at skulle løfte en finger. Det er godt 15 år siden, at robotstøvsugerne blev introduceret på det danske marked, og det er sket lidt af hvert siden den første robotstøvsuger så dagens lys.

Ikke nok med at sugeevnen er blevet bedre, og de er blevet mere støjsvage, så er de også blevet langt mere intelligente, hvilket blandt andet viser sig i, at de bliver bedre og bedre til at støvsuge hjemmet jo flere gange de kører det samme sted.

Styr den med din smartphone

I jagten på et intelligent hjem, er der også flere af producenterne af robotstøvsugere, der virkelig har taget den mobile teknologi til sig, med alt hvad denne tilbyder. iRobot, der laver Roomba modellerne (som blandt andet forhandles her), som var blandt de første der kom på markedet, er blandt dem der er længst fremme med udviklingen.

De har eksempelvis lavet iRobot HOME App (der virker til de nyere modeller), der naturligvis fås til både iPhone og Android, med app’en kan man sætte sin støvsuger i gang, uanset hvor i verden man måtte befinde sig, da støvsugeren naturligvis er tilsluttet til ens WiFi.

Ikke nok med at man kan sætte den i gang, når man vil, så kortlægger støvsugeren også huset, hvor man kan se alle oplysninger som den har gemt. Eksempelvis hvor mange kvadratmeter den har dækket, hvor lang tid det har taget og meget mere. Der har været noget kritik af, at selskabet bag støvsugeren pludselig får adgang til disse oplysninger og dermed får adgang til oplysninger om personers hjem.