Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.
Rigtig mange af os render rundt med en smartphone i lommen. Med udviklingen i dag er det naturligvis naturlig. Med udviklingen følger et væld af muligheder, og mange ting er blevet nemmere og hurtigere at klare. Der er dog også en bagside af medaljen. Kravet om konstant tilgængelighed kan stresse os og i værste fald resultere i permanente psykiske problemer.
Mobilen kan være årsag til stress
Os dansker er et af de mest stresset folkefærd og der er derfor ikke unden grund at flere af os oplever at være stresset. I mange tilfælde spiller telefonen en central rolle. Den vibrerer, når vi kører bil, bipper når vi laver mad og befinder sig sjældent mere end en halv meter fra os – heller ikke når vi sover. Flere læger som arbejder med stress vurderer, at hver tredje patient i behandling for stress i høj grad føler sig pressede af deres telefoner. Hvis du er stresset eller deprimeret i så høj en grad, at din hverdag ikke kan hænge sammen, bør du øjeblikkeligt søge hjælp, eventuelt hos et bosted for psykiske lidelser.
Grib ind inden det er for sent
Der findes flere muligheder for at gribe ind over for stress og mobilafhængighed. Husk på at smartphonen er med til og give os et væld af muligheder, og der findes diverse apps, som kan hjælpe af med problemerne.
Appen Break Free kom til i 2016, hvor appen fik en del omtale for sin gode tilgang til mobilafhængighed.Break Free beregner løbende brugernes brug af mobilen, og præsenterer det i en score, der jo så gerne skal være faldende over tid. Her har man nemt og enkelt et overblik over sin mobilafhængighed. På den måde kan man imødekomme problemerne, inden i reelt set opstår.
Husk at lægge telefonen helt fra sig en gang i mellem og være til stede.