Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis du læser på dette indlæg, så ved du det allerede godt. Ja, du bruger for meget tid sammen med din smartphone i stedet for at bruge tid sammen med din familie. Det er nok ikke noget du gør med vilje, og det er højst sandsynligvis slet ikke noget du tænker over. Du går sikkert med en tanke om, hvor mange timer om dagen du bruger din smartphone. Der er dog næsten ikke nogen chance for, at det tal du tænker på, er højt nok.

Smartphonen er blevet så vigtig en del af os, at vi helt kan glemme hvordan livet var inden. Vi har den hele tiden i tasken eller lommen, og har vi den ikke på os, så kan vi i hvert fald hele tiden se eller høre den, for hvad nu hvis der skete noget essentiel vigtigt, som vi gik glip af fordi vi ikke havde vores telefon i hånden.

Tænk på børnene

Slemt er det hvis du bare er dig selv, værre er det hvis du er i et parforhold og værst er det hvis du har børn. Selvom du ikke gør det med vilje, så signalerer du overfor dine børn, at din smartphone eller din tablet er vigtigere end dem, selvom den selvfølgelig ikke er det. Det vil desuden være svært at sætte grænser for hvor meget de må bruge en iPad eller lignende, hvis de ser at far og mor hele tiden har deres ved hånden.

Prøv at hente app’en Quality Time, og du vil nok bliver overrasket over, hvor meget tid du eksempelvis kan bruges på facebook eller instagram hver evig eneste dag.

Kom ud og leg

I stedet for at sidde med jeres smartphones og tablets, så lav noget sammen med børnene. Lav noget der kræver at i bruger hænderne, så i ikke lige kan snige telefonen frem og se om der er sket noget.

Byg en go-kart, og hvis i ikke lige har plads eller evnerne til det så køb en. Kom udenfor og få brændt noget energi af, det er sundt om dine børn så er 3 eller 13 år.

Hvor meget er for meget?

Det helt store spørgsmål er naturligvis, jamen hvornår er meget egentlig ikke meget men for meget, og det er der mange forskellige holdninger til.

Der er mange forskere der mener at børn under 3 år eksempelvis ikke bør bruge en iPad mere end 30 minutter om dagen. Hvor meget bruger dine børn en iPad?