Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

På denne side skriver vi mest om alle de fantastiske ting, der er ved en smartphone. Om alle de muligheder vi sidder med i hånden, når vi trykker væk fra pauseskærmen og kan se alverdens ikoner fra apps af en hver slags. Men en gang imellem er det også sundt at ligge telefonen væk, ikke mindst når vi er sammen med vores børn.

For rigtig mange er det desværre blevet så stor en del af os, at vi helt glemmer at vi sidder med en smartphone i hånden, mens vi snakker med vores sønner og døtre. Vores børn spejler sig i os, og hvis vi hele tiden sidder med en telefon i hånden, er det klart at de vil tro at det er sådan man gør, og man kan meget hurtigt opbygge dårlige vaner hos dem.

I stedet for at sidde med telefonen eller iPad’en sammen med ungerne, så tag tilbage til rødderne – køb noget trælegetøj, snak med dit barn og prøv at holde jer fra YouTube i et par dage. Du vil nok finde ud af, at det er sværere end du tror, men dit barn hurtigt kan blive vænnet af med det, hvis du bare er et godt forbillede for dem.

Det handler ikke om, at du skal forbyde dit barn at bruge elektronik, det handler blot om dit barn skal forstå, at der er andet i livet en smartphones og tablets og det bør ikke være andet end lidt let underholdning og bør ikke gå hen og blive en babysitter.

Det er vigtigt at huske, at de gode vaner starter tidligt i livet, og det gør de dårlige i den grad også.