Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Når du går i gang med et byggeprojekt, har du brug for en certificeret statiker. Det er nemlig nødvendigt, at du får beregnet og dokumenteret, hvorvidt den nye bygning er forsvarlig og holdbar. Hvis du ikke selv er uddannet ingeniør, eller har den tilstrækkelige nødvendige matematiske viden, er det derfor en god idé at kontakte en certificeret statiker. Han eller hun vil kunne udføre de statiske beregninger for dig. Vedkommende vil også kunne hjælpe dig med at få lavet statisk dokumentation.

Dit byggeri skal overholde en række bestemmelser

Når du enten renoverer eller bygger nyt, er der en række bestemmelser, som du skal overholde. Det primære formål med de bestemmelser er at sikre, at dit byggeri vil være forsvarligt at anvende. Selvom bestemmelserne derfor kan virke kringlede og besværlige, er de altså opfundet for at beskytte dig bedst muligt.

Hvis du ikke selv kender til bestemmelserne, er det også en god idé med en certificeret statiker. Han eller hun kender dem uden tvivl. Derfor bliver de nødvendige beregninger også foretaget, så de imødegår bestemmelserne.

Udliciter dit byggeprojekt

Hvis du ikke har den store viden om byggeri, vil den være en god idé at opsøge et kyndigt byggefirma. De vil kunne vejlede og hjælpe dig. Faktisk kan de overtage hele byggeprojektet for dig, hvis du hellere vil fokusere på noget andet.

Få en god samarbejdspartner

Hvis du gerne selv vil stå for en del af byggeprojektet, kan du også vælge at blot lade byggefirmaet overtage en del af projektet. På den måde kan du selv vælge hvilken del af projektet, som du gerne vil udføre, og hvilken del der skal overtages af andre. Det vil oftest gå hurtigere, når du også lader andre hjælpe dig. Ligesådan kan det også være en stor hjælp at kunne sparre med kyndige ingeniører og andre fagfolk.