Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvem havde troede for 20 år siden, at vi kunne bruge vores mobiltelefon til alt det, som vi har mulighed for at bruge den til i dag? Det er uden tvivl de færreste. Men der er ingen tvivl om, at det ikke stopper her. Mobiltelefonen – eller smartphones, er i konstant udvikling, og bliver ved med at overraske os med nye og mere teknologiske funktioner.

Her er tre ting som især imponerede os, da det havde sin oprindelse.

Overfør penge på 5 sek

Vi havde i mange år været vant til det langtrukkende flow, som det var, hvis man f.eks. skulle overføre penge til en anden person via netbanken. Her skulle man først logge ind på netbanken med NemID, finde den konto der skulle overføres penge fra, få tastet reg. Nr og konto nr. ind, tryk overfør, for så at skulle indtaste sit nemID endnu engang – og så var du færdig med at overføre beløbet. I dag skriver vi blot det beløb vi skal sende af sted, for fat i vedkommendes telefonnr. og så sender du direkte herefter.

Kontrollere varmen i hjemmet

Det er ikke så udbredt endnu, men i en del danske hjem, er det muligt via familien pillefyr, at kontrollere og regulere temperaturen via en forbindelse mellem pillefyr og smartphone. Det er derfor slut med at skulle rejse sig for at sætte temperaturen lidt op eller ned på sit pillefyr derhjemme. Nu skal du bare tage smartphonen op ad lommen.

Ansigts filtre

Dette er gået hen og blevet noget af en pjattet men alligevel helt hverdags ting for de fleste smartphonebrugere. Den populære tjeneste Snapchat, begyndte for 5 års tid siden med at lave med AR (Augmented Reality), hvor vi kunne sætte forskellige filtre, så som ansigter og masker m.m. på vores billeder. Herefter er de andre sociale medier som Instagram og Facebook hoppet med på bølgen også.