Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der findes mange måder, man kan lære et nyt sprog på. Én af de mest effektive måder er på den enhed, du alligevel har i lommen hele tiden; din mobiltelefon. Ved at hente et par apps, har du mulighed for at lære nærmest alle de sprog, du vil.

Det er dog ikke kun via apps, du kan lære nye sprog. Der findes også forskellige onlinekurser, du kan tage, hvis du ikke har tid til at gå på aftenskole. Du kan eksempelvis tage et ‘danish online language course’ hos IA Sprog, hvis du gerne vil lære dansk.

Duolingo

Duolingo er en rigtig god app, hvis du vil lære et nyt sprog. Den er gratis at benytte, og du kommer hurtigt til at lære. Den fungerer ved, at du vælger det sprog, du gerne vil lære, og du kan med det samme springe ud i de forskellige lektioner.

Til at starte med skal du lære almindelige ord og sætninger, og efterhånden kommer du til at lære ordene for dyr, tøj, madretter og andre kulturelle ting. Det fungerer som en slags spil, hvor du har mulighed for at at optjene points og rykke op i niveau, når du svarer rigtigt. Det gør det sjovere at lære et nyt sprog, og du motiveres samtidig til at fortsætte.

App’en er gratis, og du kan både få den til iOS og Android, og den fås både i en gratis og en betalt version.

FluentU

Denne app udskiller sig fra mange andre apps. Her finder du videoer, nyheder, reklamer og mange andre ting, du kan bruge, når du skal lære et nyt sprog. Det giver dig samtidig et unikt indblik i kulturen for det pågældende land, hvis sprog du ønsker er lære. Denne app fås også til både iOS og Android-enheder, og den fås både i en betalt og en gratis udgave.