Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Selvom det måske kan lyde spøjst, så kan man faktisk godt gøre karriere af de sociale medier. Mange lever i dag af forskellige ting, som de laver på de sociale medier og på internettet. Det kan både være på en blog, eller måske endda en social platform som Instagram. Hvis man får en masse læsere eller seere, er det faktisk ikke umuligt at gøre det til en karriere. Det er måske en god ide at have en nødplan, hvis det ikke skulle give succes. Man kan få brug for hjælp af sin markedsføring eller lignende fra professionelle, som ved lige præcis hvad der skal til. Denne slags hjælp kan du få hos steder som Marketing bureau WeMarket.

Vil du starte en blog?

En blog er et sted man skriver om ting, som man oplever, laver og lignende. Det første du skal overveje, hvis du vil starte en blog er, hvad du vil skrive om. Du kan både skrive om dit liv og dine oplevelser, men også dine interesser. Hvis du laver meget mad, kan du skrive om det på en blog. Her kan du også skrive opskrifter, og oplade billeder til. Billeder er nemlig en vigtig del af det at have en blog – det gør den mere spændende og levende at se på og læse.

Brug en social platform

Udover at lave en blog, er der også andre ting man kan gøre, for at tjene penge online. Hvis du vil bruge et sted som Instagram, er der også forskellige ting, du skal overveje. Instagram handler om billeder. Så du skal altså overveje, hvilke slags billeder du vil ligge op. Du kan bruge instagram lidt som en blog, bare med en masse billeder. På den måde kan man tjene penge med forskellige samarbejder med firmaer. Sådan kan du altså forsøge at gøre karriere på de sociale medier.