Du kan styre dit hjem fra lommen

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Vores smartphones og telefoner kan efterhånden mere og mere. De kan styre vores søvn, de kan måle vores puls, og i princippet styrer de faktisk vores liv, da mange er afhængige af deres telefon. Men noget, som det ikke er alle, der ved, er, at smartphones også mere eller mindre kan styre vores hjem. Du kan styre din robotstøvsuger og programmere den til at støvsuge, når du har lyst. Du kan kontrollere og sætte din alarm til, hvis du skulle have glemt det på vej ud ad døren, og du kan også styre din belysning via din smartphone, selv når du ikke er hjemme og koblet op på dit wifi.

Så har du købt en Phillips HUE pære til dine designer lamper, kan du, som det er nævnt herover, styre din belysning med din telefon. Flere af disse modeller kan skifte farve, og du kan derfor ændre dit hjems udtryk fuldstændig ved blot et tryk på en knap. Det er virkelig smart, men omvendt bør du måske også overveje, hvilke designer lamper du smider farverige pærer i. Det er ikke alle lamper, der kan bære en grønlig kulør, da det simpelthen bliver for mærkeligt med Arne Jacobsen og pornobelysning i et ellers meget lækkert og luksuriøst hjem.

Ovenstående kommentar kan måske støde nogle enkelte, men det kan se en smule corny ud med forskellige farver i et ”voksent” hjem. Men som med så meget andet, så er det smag og behag, og vi skal naturligvis ikke være dommere over, hvad der er rigtigt eller forkert at gøre i sit eget hjem.

Med de tidligere nævnte ting smartphones kan efterhånden, går der sikkert ikke længe, før de også kan styre vores tanker og handlinger. Det er lidt en konspiratorisk tankegang, men vi ved trods alt ikke, hvad de smarte og dygtige programmører hos de respektive virksomheder har i tankerne til fremtiden.