Flere virksomheder vælger at få udviklet en app

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der er mange, der har en lidt forbeholden holdning til at der bliver holdt mere og mere øje med vores data. Der er også mange der er lidt skeptiske omkring teknologien generelt. Alligevel er der flere og flere af os, der gerne vil have såkaldte smarte hjem, hvor meget kan spores ved hjælp af ganske få klik på vores smartphone.

Nutidens teknologi gør det muligt at få klaret alt fra støvsugning og gulvvask til græsslåning med robotter. Uden at røre en finger, kan man få gjort noget, man ellers skulle have brugt tid og kræfter på.

Drømmen om det intelligente hjem

Internet of Things eller IOT, er også noget der er mange, der tænker ind, hvis de skal bygge et nyt hus. Det er eksempelvis ikke unormalt at nye typehuse, kommer med features som stemmestyring af lyd og lys, ansigtsgenkendelse på låse og andre ting, der for ganske få pr siden virkede som science-fiction. Det er en meget tillokkende tanke, at man skal gøre så lidt som muligt, og at alle de praktiske ting, kan blive klaret helt automatisk. Det kan virke paradoksalt at vi samtidig går rundt og snakker så meget, om at vi bliver overvågnet, og at vores data ikke er sikre.

Hvor meget kan klares automatisk?

Der har længe været hvidevare producenter, der har snakket om mulighederne for køleskabe og frysere, der selv har kunne bestille mad og diverse produkter, når der er ved at være tid. Eksempelvis at køleskabet selv ved hvornår det er tid til at bestille mælk og lignende. Det er meget muligt at teknologien findes, og at det kan lade sig gøre. I takt med at flere og flere bestiller dagligvarer og lignende online, begynder det også at give mere mening. Det intelligente køleskab er dog langt fra en realitet i praktis.

Der er med andre ord efterhånden mange ting der kan klares automatisk og intelligent, men vi kan dog langt fra læne os tilbage og lade internettet klare alting for os.