Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der er ingen tvivl om, at smartphones på rigtig mange måder har gjort mange af vores liv meget nemmere. Der er dog også nogle steder, hvor smartphonens ankomst måske ikke ligefrem har hjulpet vores samfund og sundhed. Sociale medier og lignende har gjort, at der er mange der kommer til at bruge lidt mere tid på at kigge på deres skærme, end de gør på at kigge på deres mand, kone eller kæreste.

Svært at have sex når man har hovedet i skærmen

Et større studie lavet af det tyske videnskabelige tidsskrift Journal of Sexual Medicine viser rent faktisk, at vi har mindre sex end vi havde for blot en generation siden, hvilket som udgangspunkt betyder, at vi har mindre sex i 2018 end man havde det i 1988.

Rundspørger og interviews med tusinder af mennesker viser, at det især kniber med samboende par, hvor der i 1990 var aktivitet på lagnerne i gennemsnit 73 gange om året, mens det tal nu ligger på 55. Så selvom det stadig er en gang om ugen, er det et tal der er faldet drastisk.

Jean M. Twenge der er blandt forskerne på studiet, siger iflg Eb.dk “Smartphones har ødelagt kærlighedslivet. Det er svært at have ægte samtale med sin partner, for ikke at tale om at have sex, når vedkommende har hovedet begravet i sin mobil hele tiden

Urealistiske forventninger

Et andet problem er ifølge studiet, at der er mange der i en rimelig ung alder for nogle helt urealistiske forventninger om hvad der forventes, og derfor mister lysten til sex. Dette gælder både mænd, der ikke tror de kan slå til i sengen, og kvinder der tror at de ikke er tiltrækkende nok.

I stedet for at bruge hovedet i telefonen på at kigge på Facebook og Instagram, kan det være at man skulle mande sig op og købe en fræk bodystocking til konen, eller for at pirre manden og komme i gang.