Udnyt dit hæve-sænkebord

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

For langt de fleste danskere er smartphonen forbundet med dårlige vaner. Vi bruger alt for meget tid på telefonen, så vi hverken får nok motion, får talt med børnene eller set vores partner i øjnene. Men du kan faktisk sagtens gøre din telefon til et nyttigt værktøj i din hverdag, som hjælper dig til både at være sundere og mere til stede. Uanset om du har brug for mikrovaner som at udnytte dit hæve-sænkebord eller større livsstilsændringer, kan din smartphone hjælpe dig.

Track dine vaner

En af de allersmarteste apps til smartphone er en vaneapp. Den hjælper dig med at tracke alle dine vaner, så du bliver opfordret til at holde ved. Du kan selv bestemme, hvad vanen er, og hvor ofte du skal gøre det. På den måde kan du sætte realistiske mål for dig selv.

Hvis du vil være mere aktiv i hverdagen er det ideelt at bruge sådan en app. Hvis du for eksempel har et hæve-sænkebord på arbejdet, kan du sætte en påmindelse om, at du skal stå op. Det kan for eksempel være, at du skal stå ved dit hæve-sænkebord to gange i løbet af dagen. Så spørger appen dig, om du har udført vanen den dag. Lige netop det med at stå op ved et hæve-sænkebord kan være svært at få gjort, så her kan appen for alvor gøre en forskel.

Du kan også for eksempel indstille, at du skal træne tre gange på en uge eller have en vegetarisk dag. Det er helt op til dig.

Stil spørgsmål til dig selv

En spørgsmåls-app er en anden rigtig god investering. Der findes flere forskellige typer af disse apps, hvor du hver dag får et spørgsmål. Ofte skal du svare på spørgsmålet, så du senere kan se svarene. De forskellige apps er opbygget på forskellige måder, men de kan for eksempel spørge, om du er glad i dag, hvad din yndlingsfilm er og hvor du ser dig selv om et år. Det er altså en samling af små og store spørgsmål, som får dig til at reflektere over dit liv i et øjeblik og eventuelt lægger op til samtale med dine børn eller din partner.