Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Serviceeftersyn af din bil handler først og fremmest om at vedligeholde den, men det handler også om sikkerhed. Når dit værksted giver din bil et serviceeftersyn skifter de ikke kun olie, de tjekker også at alt i bilen virker som det skal. At alt virker som det skal betyder sikkerhed.

Autoservice en gang hvert år

Nye biler bliver som regel kaldt ind af deres værksted, på samme måde som tandlægen gør det. det er din påmindelse om at det er tiden til at få efterset og vedligeholdt din bil. Det er en rigtig god ide at sige tak til tilbuddet, i sidste ende handler det om din sikkerhed på vejen. Autoservice er din eneste garanti for at din bil er sikker at køre i.

Gamle biler, som er købt brugt, bliver ikke indkaldt, automatisk en gang om året. Du skal selv sørge for at lave aftalen med dit værksted om at blive indkaldt. Jo ældre en bil er, jo mere går der i stykker. Derfor er det en super god ide at få lavet en fast aftale med dit værksted.

Serviceeftersyn er sund fornuft

Ved et serviceeftersyn, tjekkes olien på din bil og bliver skiftet. Din bil bliver gennemgået visuelt. Det betyder at den bliver set igennem for fejl, skader og mangler. Dækkene bliver tjekket. Deres stand og om der er et ensartet slid. Dæktrykket bliver tjekket og justeret til det rette tryk. Lygter bliver kontrolleret og efterset. Alle dele af motoren bliver tilset og tjekket. Finder din mekaniker fejl, skader og mangler som han ikke umiddelbart kan fikse, uden en yderligere udgift, tager han kontakt til dig, inden han fikser problemet. Det er sund fornuft at få sin bil tjekket. Det handler både om vedligehold og sikkerhed.

Klargøring til syn

Er din bil blevet indkaldt til syn, er det en oplagt ide at lade mekanikeren give den et ekstra serviceeftersyn. Er der fejl, skader eller mangler når du kommer til syn, koster det et nyt syn plus at du får udbedret fejlen hos mekanikeren inden du skal til det nye syn. Alt det bøvl kan undgås, hvis du får bilen klargjort inden syn.

At kører din bil til klargøring til syn eller til serviceeftersyn er samme procedure og begge dele handler om vedligehold og frem for alt din sikkerhed på vejen. Din sikkerhed på vejen er også dine medtrafikanters sikkerhed.