Førstehjælps app redder liv

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der er kommet et utal af apps til smartphones, uanset om det er iPhones, Samsung, Huawei eller lignende,  som kan hjælpe dig med at agerer i forskellige hverdags situationer, men heldigvis er der også kommet en del der kan hjælpe i de mere alvorlige.  Vi har sjældent brug for at kunne genoplive folk, hjælpe svært tilskadekomne eller yde førstehjælp til børn. Men når situationen opstår er det rart at kunne spring til. Her får du 3 apps, så er gode at have ved hånden.

Lægehåndbogen – Sundhed.dk

Lægehåndbogens app  indeholder over 3.000 sygdomsartikler og  mere end 2.000 illustrationer både tegninger, fotos, røntgenbilleder,  animationer og videoer som du kan se på din mobil.

Du har mulighed for at gemme dine favoritartikler og du kan dele indeholder i Lægehåndbogen med andre på Facebook og via mail.

Du kan søge både med fritekst eller en diagnosekoder. Du får desuden  resultater direkte fra Patienthåndbogen.

Lægehåndbogen er et opslagsværk, der ejes af de Danske Regioner og de fem  regioner. Lægehåndbogen er desuden en del af den fælles offentlige sundhedsportal. www-sundhed.dk.

Hjertestarter – hjertestarter.dk

Denne app – Hjertestarter.dk – hjælper dig med at finde frem til den nærmeste hjertestarter ud fra din placering.

Den er rar at have, hvis man f.eks. er ude at kører i områder, hvor man ikke lige ved hvor den nærmeste hjertestarter er placeret, I en akut situation vil der naturligvis også være brug for at kunne almindelig førstehjælp, som f.eks. den som er obligatoriske til kørekort.

112 app

Denne app er grundlagte af Rigspolitiet, Geo-datastyrelsen og Københavns brandvæsen og sponceret af Trygfonden.

I app’en indtaster du dit telefonnummer. Hvis du benytter appen ved når du har brug for 112-hjælp, vil appen registerer dine gps-koordinater og videresende dem til alarmcentralen, når du ringer op. På den måde kan de let finde frem til dig, selvom du ikke selv ved hvor du præcist befinder dig.

Vær opmærksom på, at appen kræver at du har minimum 25% strøm tilbage på din telefon.