Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der findes nok ikke mange, der ikke er klar over, at man må køre bil, hvis man er påvirket af alkohol eller euforiserende stoffer i en mærkbar grad. En tommelfingerregel siger, at en voksen mand ikke bør køre i bil, hvis han har drukket mere end en genstand. Der er dog meget stor forskel på, hvor meget man bliver påvirket af en genstand. Der er derfor også forskel på hvad ens promille er efter en øl eller et glas vin.

Ligesom der findes en lang række af hash og narkotest, findes der naturligvis også alkoholtest, og fordelen ved disse er, at man kan teste dette gennem ånden, hvilket ikke er muligt på samme måde med narko eller stoffer. Det betyder også, at man meget let kan få et ret præcist resultat alene med et pust.

Der findes en række apps, der hjælper dig med at udregne din promille baseret på hvor meget du har drukket, dit køn og hvor meget du vejer. Dette vil dog aldrig give et præcist resultat med sådanne standardoplysninger, og en app alene vil ikke kunne måle din promille. Der findes dog også en længere række små aggregater, der kan tilkobles din smartphone, som kan måle din promille.

Hvorfor tilkoble smartphonen?

Man kan sagtens købe en digital alkoholtest til et par hundrede kroner, der viser din promille rimelig præcist. Man kan derfor spørge sig selv om, hvorfor man skal købe en der kan tilkobles til sin smartphone. Det kan dog være flere grunde til. Det kan eksempelvis være at man skal kunne påvise noget overfor et firma, eller det kan være at man gerne vil have dataen. Ved at bruge den et antal gange, vil man nemlig hurtigt lære, hvor meget ens promille påvirkes af indtaget af alkohol. Det kan nemlig godt være svært at mærke hvorvidt man er påvirket. For selvom man ikke umiddelbart mærker det mindste, kan ens sanser godt være sløvere end normalt.

En af de bedste apps og alkoholtestere der findes på markedet er Floome, den kan du se mere om her.

Det letteste og mest sikre er naturligvis at man slet ikke køre nogen former for motoriseret køretøj, hvis man har indtaget alkohol.